Mindfulnessdag in de Kapel van Hoogelande

We hebben een unieke plek gevonden voor een mindfulness dag. De kapel van Hoogelande ligt midden op het eiland Walcheren tussen de landerijen. De kapel is in de 11e eeuw ontstaan en in de 80 jarige oorlog afgebrand. Pas in 1965 is de kapel weer hersteld. Binnen is er voldoende ruimte om te mediteren en met mooi weer maken we gebruik van de tuin. Het landgoed is omringt door bomen. Het is een prima locatie om bewust een stapje terug te doen en afstand te nemen van het drukke denken en doen in ons dagelijkse leven. Tijdens deze dag bieden we je een programma aan met mindfulness, meditatie en tai chi. Er wordt een heerlijke biologische lunch geserveerd en we maken een wandeling langs de watergangen.

Activiteiten

Hoe ziet deze dag eruit?

Om half 10 is de kapel open en staat de thee en koffie klaar met wat lekkers. Het programma start om 10 uur met Tai Chi. In de ochtend gaan we oefenen met mediteren en is er tijd ingeruimd voor mindfulness oefeningen. Tussen de middag is er een lunch buffet en tijd om te ontspannen. Na de lunch maken we een wandeling, die ruim een uur duurt. Voor mensen die hier niet aan deelnemen is er een alternatief. In de middag besteden we aandacht aan hoe we met mindfulness in ons dagelijks leven goed voor onszelf kunnen zorgen en ruimte te laten voor een ander. Om 4 uur sluiten we af met een drankje.

Mindfulness en Meditatie

Tijdens deze dag worden de principes van mindfulness uitgelegd en wordt er ingegaan op hoe je deze in het dagelijks leven kan toepassen om goed voor jezelf te zorgen en ruimte te laten voor de ander. Mindfulness is een bejegeningswijze en begint met mildheid, respect en waardigheid in de omgang met jezelf. Een vast onderdeel is de meditatie. Deze begint met het zitten op een kussen een krukje of een stoel. Je wordt door Menno begeleid in het aannemen van een juiste houding zodat je jezelf kunt focussen op je lichaam, je adem en je geest om deze een te laten worden.

Tai Chi

Het is goed om meditatie af te wisselen met bewegingsoefeningen. Het bewegen geeft een natuurlijke ontspanning. Tijdens de Tai Chi maak je vloeiende, cirkelvormige bewegingen en train je alle spieren, stimuleer je de stofwisseling en de bloedcirculatie waarbij de geest tot rust komt.

Rust

We hebben in het programma ruimte ingelast om te kunnen uitrusten en ontspannen. Voel je vrij om gebruik te maken van wat wordt aangeboden. Je kunt elk moment kiezen om wat anders te gaan doen, iets wat beter bij je aansluit.

De lunch

Erica: Ik kook en bak vegetarisch en veganistisch. De uitdaging is om gerechten te maken die er prachtig uitzien en heerlijk smaken. Soms met een oosterse en soms met een mediterrane twist. Het zijn vooral producten van het seizoen. Samen kunnen we zo genieten van wat voeding ons kan bieden. Ik zorg voor een heerlijke lunch met broodjes, hartige taart en salade. Bij de koffie en thee wordt zelfgebakken koek en taart geserveerd. Alles is vers gemaakt. Op verzoek kan de lunch aangepast worden (bijv. glutenvrij, lactosevrij en suikervrij).

Datum en tijd

Zondag 23 juli 2023
10.00 tot 16.00 uur.
Om 9.30 uur is de Kapel open en staat de koffie en thee klaar.

De prijs

85,-

Inclusief

- Mindfulness, meditatie, tai chi
- Wandeling
- Uitgebreide biologische vegetarische lunch
- Koffie, thee met huisgemaakt gebak
- Snack en drankje

Zelf meenemen

Comfortabele, warme kleding, een dekentje en dikke sokken. Een yoga-/kampeermatje. Eventueel een meditatiekussen of bankje als je dit prettig vindt. Wandelschoenen en bescherming voor de regen. De voorzieningen in de kapel zijn eenvoudig. We vragen je daarom om het volgende mee te nemen: een bord, bestek, koffie/theekop en een glas (plastic zak voor de vuile vaat).

De locatie

De kapel is een eenvoudig onderkomen. Er is een bijgebouw met keukentje en toilet. De kapel bevindt zich op het kruispunt Hogelandseweg en Meinersweg. Parkeren is mogelijk aan den kant van de Meinersweg.

Adres

Kapel van Hoogelande, Meinersweg 1 a, 4364 SE Grijpskerke (Veere).

-
Goed voor jezelf zorgen, en ruimte geven aan de ander
-

Reserveren

Wat leuk dat je een activiteit wil reserveren. Vul je gegevens hieronder in en kies aan welke activiteit je wil deelnemen. Je ontvangt van ons een bevestiging van je reservering. Heb je vragen? Neem gerust contact op.