De tuinhuis meditaties

Stap binnen op de maandagavond, neem een kopje thee en ga zitten. Dat is de tuinhuis meditatie. Zelf ben ik zeventien jaar geleden begonnen met meditatie. Tijdens het eerste jaar bij Lama Karta zat ik zondagochtend bij hem in de meditatiezaal. Na het vrij maken van de luchtwegen, door een eerst een paar keer door je linker neusgat te ademen en daarna het zelfde rechts te doen, klonk de bel en was het stil. Daar zat ik dan zonder verdere uitleg. De zon scheen van buiten de zaal binnen en ik voelde de warmte en de stilte. Mijn gedachten gingen alle kanten. Niets te doen en niets te verwachten. Later heb ik begrepen dat dit een hele goede manier is om te beginnen met mediteren. De tuinhuis meditatie is een uitnodiging van mij aan de ander om zelf te gaan ervaren wat meditatie kan betekenen in het dagelijks leven. Wees welkom, niets te verwachten en niets te doen.

Meditatie​

Het uurtje mediteren begint met het drinken van het kopje thee. Zo kan je aankomen en landen. Als je een drukke dag hebt gehad of iets vervelends hebt meegemaakt, dan is je lichaam al wel in het tuinhuis maar je geest nog ergens anders. Het drinken van de thee en te voelen wat er in je lichaam gebeurt als je de thee drinkt, helpt je om te zitten in alle rust en eenvoud. De meditaties beginnen met het zitten op een kussen of een stoel. Je wordt begeleid in het aannemen van een juiste houding. Je oefent om gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties toe te laten en de aandacht te verplaatsen naar de adem en het lichaam als geheel. De meditaties worden door Menno begeleid en duren maximaal twintig minuten.

Mindfulness

Tijdens het uurtje met elkaar mediteren worden de principes van mindfulness uitgelegd en wordt er ingegaan op hoe je deze principes in het dagelijks leven kan toepassen om goed voor jezelf te zorgen en ruimte te laten voor de ander. Mindfulness is een bejegeningswijze. Het begint met mildheid, respect en waardigheid. In de eerste plaats in het omgaan met jezelf. En als je dit wilt uitbreiden, naar de ander en de wereld om je heen. Met mildheid kijken we. Met open aandacht, zonder weg te kijken. Of het nu prettig is of moeilijk, we gaan het aan. Bij dat kijken blijven we aanwezig en als we ons laten meeslepen door automatische reactiepatronen keren we terug met mildheid en vriendelijkheid.

Het tuinhuis

Het tuinhuis staat in onze tuin. Met mooi weer kan de voorkant open zodat we buiten kunnen mediteren. Als het kouder wordt gaat de houtkachel aan en zitten we comfortabel binnen.
je mediteert in een gesloten groep en de groepsgrootte is maximaal 4 personen.

Data en tijd

Maandag van 19.30 tot 20.45 uur

1e reeks: 11,18, 25 maart en 8, 15 april 2024

2e reeks: 22, 29 april en 6, 13, 27 mei 2024
3e reeks: 3, 10, 17, 24 juni en 1 juli 2024

De prijs

€ 50,- per persoon voor een reeks van 5 meditaties

De locatie

Oost-Souburg

Reserveren

Wat leuk dat je een activiteit wil reserveren. Vul je gegevens hieronder in en vul in aan welke activiteit je wil deelnemen. Je ontvangt van ons een bevestiging van je reservering. Heb je vragen? Neem gerust contact op.