Mindful & creatief ontmoeten

Een dag voor jezelf met aandacht voor beweging, meditatie, mindfulness, creativiteit en een goed gesprek. De groep is klein en er is voldoende ruimte om je vrij te bewegen en ruimte te laten aan de ander. Deze dag is een samenwerking tussen Rbijblijven en Marco en Larissa Paauwe van het Hof van OOK. Mindfulness helpt je om in contact te zijn met jouw verlangens en wat er zich in jou beweegt. Door kunstzinnig bezig te zijn kun je jezelf uitdrukken en zichtbaar maken. Goede voornemens om recht te doen aan eigen verlangens, die je laten voelen dat je leeft, verzanden vaak in de drukte en haast van het dagelijks leven. Tijdens deze dag ga je aan het werk om deze verlangens kracht bij te zetten door ze creatief te verbeelden. De materialen hiervoor zijn aanwezig en wij begeleiden je bij dit proces. Tijdens een afsluitende dialoog is er ruimte om hierover met elkaar in gesprek te zijn. Kom uit je hoofd en in je hart. Doe wat je kan en zoek de kleine uitdaging.

Rbijblijven & OOK, iets voor jou?

Meer over Menno Smit & Erica Stuyfzand van Rbijblijven

Rbijblijven staat voor wat de kern van onze activiteiten is: “ Met open nieuwsgierige aandacht bij de eigen directe ervaring te blijven en deze te verwelkomen.” Tijdens deze dag worden de principes van mindfulness uitgelegd en wordt er ingegaan op hoe je deze in het dagelijks leven kan toepassen om goed voor jezelf te zorgen en ruimte te geven aan de ander. We laten je kennis maken met mediteren. Je wordt begeleid in het aannemen van een juiste houding, zodat je jezelf kunt focussen op je lichaam en de adem. We beginnen de dag met Tai Chi. Mindfulness, meditatie en bewegen zorgen samen voor ruimte om alledaagse ervaringen op een directe en praktische manier op te nemen en het harmoniseert je relaties met anderen.

Meer over Marco & Larissa Paauwe van Hof van OOK

Vanuit de visie dat de mens op de wereld is om zichzelf te ontdekken en ontwikkelen, willen wij bezoekers van Hof van OOK een inspirerend en/of ontspannen en gezellig verblijf bieden. Dit doen we o.a. door middel van het organiseren en faciliteren van allerlei activiteiten. OOK staat voor: Ontspanning, Ontwikkeling en Kunstzinnig. Kunstzinnig bezig zijn is jezelf uitdrukken en zichtbaar maken. Bezig zijn met wie jij echt bent en wat er van binnen “leeft” en dit leidt tot meer bewustwording. De beleving en het plezier van creatief bezig zijn, staan centraal in de workshops die wij zelf geven en dus ook deze workshopdag.

Activiteiten tijdens deze dag

Blok 1: Bewegen, mindfulness en meditatie

09.00 – 09.15 uur: Inloop met koffie/thee/sap

09.15 – 09.40 uur: Welkom en uitleg over de dag

09.45 – 10.15 uur: Tai Chi door Erica (evt. buiten)

10.15 – 10.30 uur: Pauze met koffie/thee/sap

10.30 – 11.15 uur: Mindfulness door Menno

11.15 – 11.45 uur: Zit meditatie door Menno

12.00 – 13.00 uur: Biologische / vegetarische lunch

Blok 2: Creativiteit en dialoog

13.10 – 15.00 uur: creatief door Marco & Larissa

15.00 – 15.15 uur: Pauze met koffie/thee/sap

15.15 – 16.30 uur: Dialoog met het thema “……”  door Marco & Menno

16.30 – 17.00 uur: Afsluiting met koffie/thee/sap

De lunch

Erica: Ik kook en bak vegetarisch en veganistisch. De uitdaging is om gerechten te maken die er prachtig uitzien en heerlijk smaken. Soms met een oosterse en soms een mediterrane twist. Het zijn vooral producten van het seizoen. Samen kunnen we zo genieten van wat voeding ons kan bieden. Ik zorg voor een heerlijke lunch met broodjes, hartige taart en salade. Bij de koffie en thee wordt zelfgebakken koek en taart geserveerd. Alles is vers gemaakt. Op verzoek kan de lunch aangepast worden (bijv. glutenvrij, lactosevrij en suikervrij).

Datum en tijd

Zondag 25 september 2022 09.00 -17.00 uur

De prijs

€85,-

Inclusief

- Materiaal
- Uitgebreide biologische / vegetarische lunch
- Koffie en thee met huisgemaakt gebak
- Snack en drankje

De locatie

Op het hof heerst een gemoedelijke sfeer. Rust, ontspanning en plezier staan centraal. Vanaf het terras is er mooi zicht op de tuin en weilanden met paarden en in de boomgaard is er een paar maanden per jaar ook nog een kleine beeldentuin. Door de rustige ligging van ons hof is er altijd wel een fijn plekje te vinden om te genieten van de zon of het uitzicht. Helemaal in het hier en nu zijn. Dat werkt ontspannend! Hof van Ook ligt op Zuid-Beveland (Zeeland) en centraal tussen Middelburg en Goes. We zijn gemakkelijk bereikbaar via de A58.

Het Adres

Dekkersweg 4, 4456 NT, Lewedorp, Nederland

-
Goed voor jezelf zorgen, en ruimte geven aan de ander.
-

Reserveren

Wat leuk dat je een activiteit wil reserveren. Vul je gegevens hieronder in en vul in aan welke activiteit je wil deelnemen. Je ontvangt van ons een bevestiging van je reservering. Heb je vragen? Neem gerust contact op.