Mindful eten

Het toepassen van mindfulness op de dagelijkse activiteiten zoals eten is een vroege Boeddhistische praktijk om de gezondheid te bevorderen.
Het ontvouwt een aantal basisprincipes van mindfulness. Een ervan is om in contact te komen met wat er gebeurt als je je mentale helderheid behoudt in plaats van je af te sluiten en over te schakelen naar de automatische piloot. Tevens kan mindful eten je helpen om in het huidige moment te blijven in plaats van af te dwalen naar het verleden of toekomst. Mindful eten introduceert het effect van vertragen. Door te vertragen proef je beter en heb je meer contact met de signalen van je lichaam die je vertellen dat je verzadigd bent.

Biologische- en seizoensproducten

Voor de maaltijden gebruiken wij zoveel mogelijk biologische- en seizoensproducten. Erica kookt en bakt vegetarisch en veganistisch. Haar uitdaging is om gerechten te maken die er prachtig uitzien en heerlijk smaken. Met soms een oosterse en soms een mediterrane twist.

Erica: “ Ik ben zelf gaan uitproberen hoe ik maaltijden gezonder kan maken. Zo maak ik bijvoorbeeld salades met lekkere spreads en rooster ik groenten voor het maken van curry’s en soepen. Ik let erop dat ik gebruik maak van zoveel mogelijk gezonde vetten en dat ik (geraffineerde) suikers en kant-en-klare producten weglaat. Ook ben ik zuinig in het gebruik van zuivel en zouten. Op verzoek kan ik alle maaltijden aanpassen. Misschien is er bijvoorbeeld behoefte aan maaltijden die glutenvrij, suikervrij en lactosevrij zijn. “ Zo kunnen we samen genieten van wat voeding ons kan bieden.

Activiteiten

Mindful eten komt in iedere activiteit voor bij ons. Benieuwd naar de aankomende activiteiten?