Spelen-houtje-zen

De kans is groot dat je in je leven een stukje van je creativiteit en spelvreugde verliest. De doe- werk- en ernstige modus overheerst. In de ochtend starten we met tai chi, mindfulness en meditatie. Je staat stil bij wat je innerlijk beweegt en je wint weer een stukje van jouw spelmodus terug. Om je speelse modus aan te zetten hoef je alleen de vraag te stellen: waar kan ik vandaag een beetje spelen? En wat blijkt het bestaan zit vol potentiële spelsituaties. Je moet ze alleen weer leren zien. Het kan van alles zijn: een bordspel, sport, dansen, muziek maken, geinen, schilderen, klooien, dingen uitproberen.

Door kunstzinnig bezig te zijn kun je jezelf op een speelse manier uitdrukken en zichtbaar maken. In de middag ga je aan het werk met verf en hout en maken we samen zoemhout; een klein houtje/latje dat je beschildert en waar je ook geluid mee kan maken. De materialen hiervoor zijn aanwezig en wij begeleiden je bij dit proces. Tijdens een dialoog is er ruimte om met elkaar in gesprek te zijn over waar jij kan spelen in het leven.

Rbijblijven & OOK, iets voor jou?

Meer over Menno Smit & Erica Stuyfzand van Rbijblijven

Rbijblijven staat voor wat de kern van onze activiteiten is: “ Met open nieuwsgierige aandacht bij de eigen directe ervaring te blijven en deze te verwelkomen.” Tijdens deze dag worden de principes van mindfulness uitgelegd en wordt er ingegaan op hoe je deze in het dagelijks leven kan toepassen om goed voor jezelf te zorgen en ruimte te geven aan de ander. We laten je kennis maken met mediteren. We beginnen de dag met Tai Chi. Deze bewegingsvorm zorgt dat je op een natuurlijke manier contact maakt met je lichaam, de adem en de ander.

Meer over Marco & Larissa Paauwe van Hof van OOK

Vanuit de visie dat de mens op de wereld is om zichzelf te ontdekken en ontwikkelen, willen wij bezoekers van Hof van OOK een inspirerend en/of ontspannen en gezellig verblijf bieden. Dit doen we o.a. door middel van het organiseren en faciliteren van allerlei activiteiten. OOK staat voor: Ontspanning, Ontwikkeling en Kunstzinnig. Kunstzinnig bezig zijn is jezelf uitdrukken en zichtbaar maken. Bezig zijn met wie jij echt bent en wat er van binnen “leeft” en dit leidt tot meer bewustwording. De beleving en het plezier van creatief bezig zijn, staan centraal in de workshops die wij zelf geven en dus ook deze workshopdag.

Activiteiten tijdens deze dag

's ochtends:
Tai chi, Mindfulness, Meditatie, Inzicht-oefening en lunch

's middags:
Zoemhout maken en uittesten, Dialoog

De lunch

Erica: Ik kook en bak biologisch, vegetarisch en veganistisch. De uitdaging is om gerechten te maken die er prachtig uitzien en heerlijk smaken. De gerechten hebben soms een oosterse en soms een mediterrane twist. Het zijn vooral producten van het seizoen. Samen kunnen we zo genieten van wat voeding ons kan bieden. Ik zorg voor een heerlijke lunch met broodjes, hartige taart en salade. Bij de koffie en thee wordt zelfgebakken koek en taart geserveerd. Alles is vers gemaakt. Op verzoek kan de lunch aangepast worden (bijv. glutenvrij, lactosevrij en suikervrij).

Datum en tijd

Datum nog niet bekend

De prijs

€85,-

De locatie

Op het hof heerst een gemoedelijke sfeer. Rust, ontspanning en plezier staan centraal. Vanaf het terras is er mooi zicht op de tuin en weilanden met paarden en in de boomgaard is er een paar maanden per jaar ook nog een kleine beeldentuin. Door de rustige ligging van ons hof is er altijd wel een fijn plekje te vinden om te genieten van de zon of het uitzicht. Helemaal in het hier en nu zijn. Dat werkt ontspannend! Hof van Ook ligt op Zuid-Beveland (Zeeland) en centraal tussen Middelburg en Goes. We zijn gemakkelijk bereikbaar via de A58.

Het Adres

Dekkersweg 4, 4456 NT, Lewedorp, Nederland

-
Waar kan ik vandaag een beetje spelen?
-

Reserveren

Wat leuk dat je een activiteit wil reserveren. Vul je gegevens hieronder in en vul in aan welke activiteit je wil deelnemen. Je ontvangt van ons een bevestiging van je reservering. Heb je vragen? Neem gerust contact op.