Mindfulness & wandelen in het natuurgebied de Kraaijenberg

We hebben een unieke plek gevonden voor een mindfulness dag. Dit keer in West Brabant. De Kraaijenberg ligt op een heuvel op de grens van zandgronden en zeekleigronden in de gemeente Bergen op Zoom en maakt deel uit van de Brabantse Wal. Het landschap heeft een rijke cultuurhistorie van overstromingen en inpolderingen. In dit gebied kun je wandelen met uitzicht op de Oosterschelde. De activiteit vindt plaats in het bezoekerscentrum. Dit centrum is gerenoveerd en er is een grote houtkachel waar je gezellig kunt zitten. Er zijn wisselende exposities over de fauna en flora in dit gebied.

Activiteiten

Hoe ziet de dag eruit?

In de ochtend starten we met tai chi en maken we een belevingswandeling in het natuurgebied onder leiding van Frans van der Lem. Hij heeft zich toegelegd op ‘meditatieve stiltewandelingen’. Tussen de middag wordt er een heerlijke biologische lunch geserveerd en is er tijd om te ontspannen. "s middags zijn er begeleide mindfulness meditaties en is er ruimte om opgedane ervaringen te delen. Om 16 uur sluiten we af met een hapje en een drankje.

Mindfulness

Mindfulness betekent ‘leven met volle aandacht’, door doelbewust aandacht te schenken aan wat zich in de actualiteit voordoet en tegelijkertijd het oordelen na te laten. Doel ervan is het doorbreken van automatische patronen bij het handelen, denken en ervaren van emoties. Mocht men daarin niet slagen, dan zichzelf niet voor de kop te slaan, maar zichzelf met mildheid en mededogen te verdragen. Dan raakt de weg vrij voor rust, ontspanning en interne wijsheid.

De Lunch

Er wordt gezorgd voor een heerlijke vegetarische lunch met broodjes, soep en een salade. Bij de koffie en thee wordt zelfgebakken koek geserveerd. Alles is vers gemaakt. Op verzoek kan de lunch aangepast worden (bijv. glutenvrij, lactosevrij en suikervrij).

Datum en tijd

Datum nog niet bekend

De prijs

€ 85,- p.p.

Inclusief

- Meditatie, mindfulness, tai chi, wandeling
- Uitgebreide biologische vegetarische lunch
- Koffie, thee met huisgemaakt gebak
- Snack en drankje

Zelf meenemen

Makkelijk zittende kleding en voor de wandeling wind- en waterdichte kleding en wandelschoenen

Adres

Bezoekerscentrum de Kraaijenberg van het Brabants Landschap Fianestraat 21, 4617 RA Bergen op Zoom

-
Mindfulness betekent
leven met volle aandacht
-

Reserveren

Wat leuk dat je een activiteit wil reserveren. Vul je gegevens hieronder in en vul in aan welke activiteit je wil deelnemen. Je ontvangt van ons een bevestiging van je reservering. Heb je vragen? Neem gerust contact op.