Mannen & Mindfulness in de Kraaijenberg

We hebben weer een unieke plek gevonden voor een mindfulness dag. Dit keer in West Brabant. De Kraaijenberg ligt op een heuvel op de grens van zandgronden en zeekleigronden in de gemeente Bergen op Zoom en maakt deel uit van de Brabantse Wal. Het landschap heeft een rijke cultuurhistorie van overstromingen en inpolderingen. In dit gebied kun je wandelen met uitzicht op de Oosterschelde. De activiteit vindt plaats in het bezoekerscentrum. Dit centrum is gerenoveerd en er is een grote houtkachel waar je gezellig kunt zitten. Er zijn wisselende exposities over de fauna en flora in dit gebied.

Activiteiten

Hoe ziet de dag eruit?

Om 10 uur is het bezoekerscentrum open en staat de thee en koffie klaar. Het programma start om 10.30 uur. In de ochtend maken we een belevingswandeling in het natuurgebied onder leiding van Frans van der Lem. Hij is mindfulness-trainer en als IVN-natuurgids heeft hij zich toegelegd op ‘meditatieve stiltewandelingen’. Tussen de middag wordt er een heerlijke biologische lunch geserveerd en is er tijd om te ontspannen. Hierna pakken we het programma weer op met meditatie en mindfulness oefeningen en is er ruimte om opgedane ervaringen te delen. Om 16 uur sluiten we af met een hapje en een drankje.

Mannen & Mindfulness

Mannen gebruiken veelal dezelfde woorden als vrouwen, maar spreken vaak toch een andere taal. Vrouwen willen nogal eens over gevoelens praten en hebben daar bepaalde ideeën bij. Mannen beleven eerder hun emoties dan dat zij er woorden voor beschikbaar hebben. Sterker nog, zodra zij gedwongen worden hun gemoedstoestand onder woorden te brengen, raken zij verstrikt in allerlei rationele formuleringen. Ze raken dan steeds verder verwijderd van hun emoties en zichzelf. Bij mindfulness gaan we er van uit dat wij onze emoties dienen te ervaren. Je hoeft er niet over te praten.

De lunch

Er wordt gezorgd voor een heerlijke vegetarische lunch met broodjes, soep en een salade. Bij de koffie en thee wordt zelfgebakken koek geserveerd. Alles is vers gemaakt. Op verzoek kan de lunch aangepast worden (bijv. glutenvrij, lactosevrij en suikervrij).

Datum en tijd

Datum nog niet bekend

De prijs

€ 85,- p.p.

Inclusief

- Mindfulness, meditatie, tai chi
- Wandeling met een natuurgids
- Uitgebreide biologische lunch
- Koffie en thee met huis gemaakt gebak
- Snack en drankje

Zelf meenemen

Makkelijk zittende kleding en voor de wandeling wind- en waterdichte kleding en wandelschoenen

De locatie

Bezoekerscentrum de Kraaijenberg van het Brabants Landschap Fianestraat 21, 4617 RA Bergen op Zoom

Mannen beleven eerder hun emoties dan dat zij er woorden voor beschikbaar hebben

Reserveren

Wat leuk dat je een activiteit wil reserveren. Vul je gegevens hieronder in en vul in aan welke activiteit je wil deelnemen. Je ontvangt van ons een bevestiging van je reservering. Heb je vragen? Neem gerust contact op.