Wat is Rbijblijven?

Rbijblijven staat voor wat de kern van onze activiteiten is: “ Met open nieuwsgierige aandacht bij de eigen directe ervaring te blijven en deze te verwelkomen.” Of het nu prettig is of onprettig, we blijven er een kort moment bij aanwezig zonder het te willen veranderen, repareren of af te keuren. Zo kan er ruimte ontstaan voor het maken van andere keuzes. Hierdoor kan je effectiever omgaan met stress, pijn, verdriet en alle andere dingen die het leven je ongevraagd voorschotelt. Rbijblijven is kleinschalig en toegankelijk. Voor iedereen die kennis wil maken met mindfulness en een bewuste levensstijl. En dat je daarvan mag genieten.

In ons logo kan je de knotwilg herkennen. De knotwilg maakt deel uit van het Zeeuwse landschap en symboliseert voor ons de kracht van verandering. Zijn stevige stam en de takken die worden gesnoeid om ruimte te maken om te kunnen groeien.

Rbijblijven heeft gaandeweg steeds meer vorm gekregen. Van meditatie en mindfulness in ons tuinhuis naar het geven van een mindfulness dag en meerdaagse retraites op locatie. We merken hoe leuk we het vinden om dit samen te organiseren en hoe we elkaar aanvullen. We hebben een vorm gevonden die dicht bij ons zelf blijft. Het delen met anderen geeft ons een goed gevoel.