Retraite

In het dagelijks leven krijg je te maken met stress, ingeslepen patronen, volle agenda, onverwachte gebeurtenissen, dingen die tegenzitten en mensen die tegenwerken. Jij kan er makkelijk bij inschieten.

Ben je in het dagelijks leven druk bezig met van alles en heb je het gevoel dat je wordt geleefd. Dan is een weekendretraite wat voor jou. Deze retraite helpt je een pas op de plaats te maken. Doe nieuwe energie en laat je inspireren.

Wil je daadwerkelijk duurzame veranderingen aanbrengen in je leven en een meer mindful bewustzijn ontwikkelen. Kijk dan eens bij de midweekretraite. Deze retraite heeft meer het karakter van een training. Je oefent tijdens deze dagen intensief met een andere manier van reageren dan je gewoonlijk doet als je stress ervaart.

Bewust een stapje terug doen

De retraite is een gelegenheid om bewust een stapje terug te doen en wat afstand te nemen van het drukke denken en doen in het dagelijks leven. Een paar dagen volledig verzorgd stil te staan bij jouw ervaring in het hier en nu. Terug naar je lijf, ontspannen en voelen wat jou beweegt. Je maakt contact met je eigen energie, hulpbronnen, behoeftes en verlangens. Om zo jezelf weer op een gezonde manier in beweging te brengen en in contact te staan met de ander. De retraite is niet alleen een gelegenheid om tijd te nemen voor jezelf, maar ook om samen met anderen te zijn. In alle rust en eenvoud. En om te genieten van de maaltijden in een ontspannen sfeer.

-
Goed voor jezelf zorgen en ruimte laten aan de ander
-

Bewegen & Stilstaan

Tijdens de retraite bieden wij je een programma aan met meditatie, mindfulness, tai chi, yoga en wandelen. Voel je vrij om te gebruiken wat er wordt aangeboden. Je kunt ook elk moment kiezen om wat anders te gaan doen. Misschien is er iets wat beter aansluit op jouw behoefte van dat moment. De rust tijdens de retraite geeft je de gelegenheid om te landen en niet meteen te reageren. De eenvoud van de retraite maakt dat je opnieuw kennis maakt met de zijn-modus van de geest. De verschillende onderdelen van het programma helpen je om in het huidige moment zonder oordelen aandacht te schenken aan de dingen zoals ze werkelijk zijn.

Activiteiten

Een retraite geven wij meerdere keren per jaar. Benieuwd naar de aankomende retraites?