Weekend retraite thuiskomen bij jezelf

Een heerlijk weekend met rust, ruimte en mooie natuur op het landelijke geleden terrein van Hof van OOK. Even tijd voor jezelf, tot rust komen en voelen waar je behoefte aan hebt. Er is een programma met tijd voor ontspanning, ont-moeten, stilte, mediatie, mindfulness, yoga, tai chi en creativiteit en heerlijke biologische maaltijden en muziek. Alles in een ongedwongen sfeer. Deze dagen zijn een samenwerking tussen Rbijblijven en Hof van OOK. Mindfulness, meditatie, yoga en tai chi helpt je om thuis te komen bij jezelf en bij wat je beweegt. Tijdens het creatieve blok ga je aan de slag met het verbeelden van je “innerlijke zelf”. Door kunstzinnig bezig te zijn kun je jezelf uitdrukken en zichtbaar maken. Je werkt met acrylverf, schilder ervaring is niet nodig. Enthousiasme en de wil om verbinding te maken met je-zelf is gewenst. Tijdens het creatieve blok ga je aan de slag met het verbeelden van je "innerlijke zelf". Ontspannen bezig zijn vanuit je gevoel.

Activiteiten

De retraite -mindfulness - meditatie - yoga - tai chi​

Een lang weekend volledig verzorgd stil te staan bij jouw ervaring in het hier en nu. Terug naar je lijf, ontspannen en voelen wat je in beroering brengt. Je maakt opnieuw contact met je eigen energie, hulpbronnen, behoeftes en verlangens. Om zo jezelf weer in beweging te brengen en in contact te staan met de ander.
Tijdens de retraite bieden wij een programma aan met mindfulness, meditatie, yoga en tai chi. Deze activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk met of zonder ervaring.

Het creatieve blok

Door kunstzinnig bezig te zijn gebruik je de rechterhersenhelft, de kant van de verbeeldingskracht, originaliteit, intuïtie, inspiratie en in het nu zijn. En het geeft ook ontspanning. Je kunt kiezen uit twee workshops waar in je begeleid wordt in het maken van een totem of een lichtbaken. Bij de workshop totem ga je kleine schilderijtjes beschilderen met acrylverf. Het thema is "thuiskomen bij jezelf". Bij de andere workshop ga je een eigen "lichtbaken" maken. Met het aanbrengen van kleuren, vormen en symbolen op een houten stam ga je weergeven waar jij voor staat of naar toe wilt. Beide workshops gaan over schilderen vanuit je gevoel en zo jezelf uitdrukken en zichtbaar maken. Je gebruikt acrylverf en schilderervaring is niet nodig.

Overnachten

Je kunt met een eigen tent of caravan verblijven op de kleine camping “Buitenhof” te Lewedorp, die tegenover Hof van OOK ligt, op 5 minuten lopen (www.camping-buitenhof.nl). De overnachtingen zijn niet inbegrepen in de prijs. De kosten van de camping zijn vanaf € 13,- per nacht. Je kunt natuurlijk ook een B&B boeken of als je in de buurt woont thuis overnachten.

Het programma

Aanvang is op vrijdag om 17.00 uur op Hof van OOK. Na de maaltijd is de kennismaking en begint het programma met tai chi en meditatie. De volgende dag na het ontbijt op het Hof van OOK is er meditatie en mindfulness en na de lunch ga je creatief aan de slag. In de avond is er een kampvuur met muziek. Zondag na het ontbijt is er tijd om de tent op te breken en vervolgen we het programma. Om 14.00 uur ronden we het weekend af. Er is genoeg ruimte om het programma aan te passen aan je eigen behoeften.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, koffie/thee/sap en tussendoortjes

Erica: Voor de maaltijden gebruik ik zoveel mogelijk biologische producten waarvan een deel regionaal is ingekocht. Ik kook en bak vegetarisch en veganistisch. De uitdaging is om gerechten te maken die er prachtig uitzien en heerlijk smaken. De gerechten hebben soms een oosterse en soms een mediterrane twist. Samen kunnen we zo genieten van wat voeding ons kan bieden. Ik ben zelf gaan uitproberen hoe ik maaltijden gezonder kan maken. Zo maak ik bijvoorbeeld salades met lekkere spreads en rooster ik groenten voor het maken van curry’s en soepen. Ik let erop dat ik gebruik maak van zoveel mogelijk gezonde vetten en dat ik (geraffineerde) suikers en kant-en-klare producten weglaat. Ook ben ik zuinig in het gebruik van eiwitten en zouten. Verse groenten en kruiden zijn daarentegen meer dan voldoende aanwezig in mijn maaltijden. Op verzoek kan ik alle maaltijden aanpassen. Misschien is er bijvoorbeeld behoefte aan maaltijden die glutenvrij, suikervrij en lactosevrij zijn.

Datum en tijd

Vrijdag 14 juli vanaf 17.00 uur tot en met zondag 16 juli 15.00 uur

Het verblijf

Overdag ben je aanwezig op het Hof van OOK. Het Hof van OOK is landelijk gelegen met een mooi tuin waar je heerlijk kunt zitten en ontspannen. Met mooi weer is er voldoende ruimte in de boomgaard om te mediteren en voor yoga en tai chi. Binnen is er een atelier waar alle materialen aanwezig zijn om te schilderen en een ruimte voor meditatie en tai chi. Alle maaltijden zijn inbegrepen. Geniet van een heerlijk ontbijt, lunch en diner.

De prijs

245,- per persoon (inclusief alle maaltijden en materialen)

Zelf meenemen

Een yogamatje en eventueel een meditatiekussen. Gemakkelijke kleding, dekentje en een extra paar warme sokken.

De locatie

Op het hof heerst een gemoedelijke sfeer. Rust, ontspanning en plezier staan centraal. Vanaf het terras is er mooi zicht op de tuin en weilanden met paarden en in de boomgaard is er een paar maanden per jaar ook nog een kleine beeldentuin. Door de rustige ligging van ons hof is er altijd wel een fijn plekje te vinden om te genieten van de zon of het uitzicht. Helemaal in het hier en nu zijn. Dat werkt ontspannend! Hof van Ook ligt op Zuid-Beveland (Zeeland) en centraal tussen Middelburg en Goes. We zijn gemakkelijk bereikbaar via de A58.

Het adres

Dekkersweg 4, 4456 NT, Lewedorp, Nederland

-
Kom thuis bij je zelf.
Je bent goed zo.
-

Reserveren

Wat leuk dat je een activiteit wil reserveren. Vul je gegevens hieronder in en vul in aan welke activiteit je wil deelnemen. Je ontvangt van ons een bevestiging van je reservering. Heb je vragen? Neem gerust contact op.