Yoga & Tai Chi

Het is goed om meditatie af te wisselen met bewegingsoefeningen. Het bewegen geeft een natuurlijke ontspanning. Je kunt helder denken en staat open voor het onderzoeken van nieuwe ideeën. Dit zorgt voor ruimte om alledaagse ervaringen op een praktische en directe manier op te nemen en harmoniseert je relaties met anderen.

Yoga

Er zijn verschillende soorten yoga. De vorm die wij geven is Ashtanga yoga. Deze is gebaseerd op eeuwenoude yoga houdingen. Ashtanga is een energieke, vloeiende serie houdingen (asana’s) met een bijpassende diepe ademhaling. Je beweegt je op een meditatieve manier met aandacht voor je lichaam en de adem. Deze vorm zorgt voor een sterk en soepel lichaam, heeft een reinigend effect en vergroot de bewustwording van lichaam en geest. Alle houdingen kunnen aangepast worden zodat ze toegankelijk zijn voor iedereen.

Tai chi

Tai chi is een van oorsprong Chinese vechtkunst uitgevoerd door een opeenvolging van rustige en trage bewegingen. Tai chi wordt o.a. beoefend voor zijn gezondheidsbevorderende eigenschappen. De vloeiende, cirkelvormige bewegingen trainen alle spieren, stimuleren de stofwisseling en de bloedcirculatie waarbij de geest tot rust komt. Met tai chi leer je vrij en natuurlijk te bewegen en ontwikkel je vaardigheden om jezelf te kalmeren.

Wandelen

Soms is de geest te onrustig om te gaan zitten. Een wandeling maken kan dan wel en als we dit met aandacht doen voor wat er onder onze voeten gebeurt heet dit een loopmeditatie. Onze activiteiten vinden plaats in een rustige natuurlijke omgeving. In het programma is er altijd wel tijd om individueel of begeleid een wandeling te maken.

Activiteiten

Yoga, Tai Chi en wandelen vind je in de diverse activiteiten terug. Benieuwd naar de aankomende activiteiten?